Апелативната прокуратура в Пловдив ще внесе протест срещу наложено условно наказание

...
Апелативната прокуратура в Пловдив ще внесе протест срещу наложено условно наказание
Коментари Харесай

С условна присъда се размина полицаят, убил дете на пешеходна пътека в Братаница през 2021 г.

Апелативната прокуратура в Пловдив ще внесе митинг против наложено условно наказване по отношение на служителя на реда, предизвикал предходната година катастрофа в село Братаница, , оповестиха от държавното обвиняване.

На 20 октомври 2022 година в прокуратурата е постъпило известие от Апелативния съд, че е направено решение, с което е променена присъда на Окръжния съд в Пазарджик против полицейския чиновник, осъден за това, че на 19 юли 2021 година в село Братаница, област Пазарджик, е нарушил разпоредбите за придвижване по Закона за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 8-годишно дете на пешеходна пътека - закононарушение по член 343, ал.3 писмен знак " Б " от Наказателния кодекс. 
 Подписка за заслужено наказване за прегазеното дете в с. Братаница
Подписка за заслужено наказване за прегазеното дете в с. Братаница

Полицаят беше пуснат против 5000 лева

Апелативият съд е понижил размера на наложеното по отношение на дейно наказване от 4 години и 8 месеца затвор на 3 години и е отсрочил осъществяването му с изпитателен период от 4 години.

Срокът за обжалване на решението на Апелативен съд-Пловдив е 15-дневен. В рамките на този период прокуратурата ще изготви митинг пред Върховния касационен съд против решението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР